lørdag

MAKRELFRIKADELLER

Makrelfrikadeller med stegte løg, brunet smør og en god kartoffel til er en god hverdagsret, når der står fisk på menuen. Hvis der er en rest kogte kartofler tilovers fra dagen før, er det helt perfekt, at få dem brugt i frikadellerne.

Fisk og stegte løg sammen er slet ikke så tosset endda, det klæder faktisk hinanden. På Bornholm spiser man også saltstegte sild med stegte løg på og det er rigtig dejligt.

Der kan reelt fanges makreller i Danmark fra juni til oktober, omend sæsonen først starter i juli.

Opskriften på makrelfrikadeller er fra 1946 og af Henriette Schønberg Erken, der jo stammer fra Norge, hvor der spises væsentlig mere fisk end hos os.
 

MAKRELFRIKADELLER

1/2 kg fersk makrelkød
200 g kogte kartofler
1 dl mælk
1/2 spsk. kartoffelmel
1/2 spsk. salt
1/2 teskf. peber
fedt eller smør til stegning

løg, fint skårne til stegte løg
smør til stegning

Fisken renses, vaskes, tørres og skrabes fra skindet og benene males derefter 1 gang gennem kødmaskinen sammen med saltet. Derefter 2 gange ,ed de kolde, kogte kartofler. Kartoffelmel og peber efter smag røres i og mælken tilsættes  lidt efter lidt. Formes til runde frikadeller, som meles og steges i fedt eller smør.
Fint skårne løg brunes i smør til de er gyldne.

Servér makrelfrikadeller med stegte løg, smørsauce og kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.