Karbonadepølser er kogte pølser, der kan steges eller anvendes i andre sammenhænge.
Henriette Schønberg Erken er mester for disse små, dejlige pølser af svinekød og kalvekød, krydret med ingefær og allehånde.
Pølserne anvendes straks eller opbevares under fedtlag. Det gjorde man førhen, før køleskab og fryser indtog de danske køkkener for alvor.
Opskriften på karbonadepølser er fra 1946
KARBONADEPØLSER
1/2 kg svinekød
1/4 kg flæsk
1/4 kg kalvekød
3 toppede teskefulde kartoffelmel
3 tsk. salt
1 tsk. peber
1/4 tsk. ingefær
1 knsp. allehånde
1 1/2 dl kødkraft eller mælk
1 æg
vand og salt til kogning
Mal kødet 4 gange, flæsket 2 gange gennem maskinen, arbejd farsen sammen med krydderierne og spæd lidt efter lidt med mælk eller kødkraft.
Farsen stoppes i tynde fåretarme i én længde. Hele længden lægges dobbelt. Fra midten begynder man at knytte pølserne i 10 cm's længder. Den ene pølse slås over den anden. Pølserne må for knytningens skyld ikke være stoppet for fast.
Pølserne småtrækker forsigtigt i kogende, saltet vand i 10 minutter.
Servér karbonadepølser, ristet i smør eller anvend dem i anden sammenhæng i retter.
Noget om Mad
Genialt, den opskrift skal jeg lave på assistenten! Mange tak.
SvarSlet