De små vandbakkelser med ost fra i går er rigtig gode til suppen.
Denne opskrift på Dagmarsuppe blev lanceret i 1946 af fru Henriette Schønberg Erken og jeg er såmænd stadig i tvivl, om det er fru Schønberg Erkens egen opskrift eller om Dagmarsuppe kunne være kendt i anden sammenhæng.
Det er lykkes mig at finde et notat, fra komponisten Rued Langgaard hjem, på nettet. Papiret er bevaret mellem hans efterladte optegnelser på Det Kongelige Bibliotek. Her optræder Dagmarsuppe som noget der, af konponisten, var uønsket på middagsbordet.
Man skulle have spist godt i det Langgaardske hjem iflg. notatet. I 1940'erne lavede Rued Langgaard en liste til fru Langgaards orientering over, hvad der var hans livretter og hvad han helst ville undvære, nemlig øllebrød og Dagmarsuppe.
Om det er den selv samme suppe, er uvist. - Måske brød hr. Langgaard sig ikke om tomatsuppe !
DAGMARSUPPE 2 liter kødsuppe 60 g skinke 1 lille løg 1 skive selleri 80 g smør 50 g hvedemel 1 kg tomater salt peber 1 spsk. finthakket persille Den afskårne, kogte, magre skinke, løg, selleri og halvdelen af smørret koger sammen i 10 minutter. Tilsættes de ituskårne tomater, koger i 20 minutter og sies. Resten af smørret smeltes, melet røres i og der spædes med suppen og tomatpuréen. Koger i 5 minutter. Tilsættes persille, salt og peber efter smag. Servér Dagmarsuppe med aspargeshoveder, æggeboller eller små vandbakkelser. Æggeboller 3 hårdkogte æg 10 g smør salt peber De hårdkogte, kolde æggeblommer gnides fint med det kolde smør samt lidt salt og peber. Æggemassen trilles til 20 små runde kugler. Disse lægges i tallerkenerne umiddelbart før suppen hældes i eller de må serveres i en skål for sig. De hårdkogte æggehvider kan skæres i lidt grove strimler og kommes i suppen. VELBEKOMME Noget om Mad | ||||||
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.