Ved første øjekast ser sammensætningen måske nok lidt ejendommelig ud, men Kirsten Hüttemeier forsikrer, at det er et spørgsmål om at smage på retten, før man dømmer.
KURFYRSTENS SILD
mayonnaise af
1 æggeblomme
salt
1 dl olie
eddike
6 kogte kartofler, skåret i skiver
8 - 10 mindre, marinerede sild
1 dl piskefløde
2 store løg
smør eller mgr. til stegning
purløg
I bunden af en skål lægges først et lag af mayonnaisekartofler, d.v.s. kartoffelskiver blandet i mayonnaise, der er smagt godt til med eddike. Derover sildene, der er skåret i mindre stykker og derover flødeskummet, der ikke må være pisket for hårdt, - nærmest som en tyk creme. Ovenpå flødeskummet - det ejendommelige i form af sprøde, stegte løg.
Servér kurfyrstens sild, drysset med purløg, - hertil ristet rugbrød og smør og gerne en iskold dram.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.