Vandbakkelserne koges færdige og lysegulbrune i hedt fedt eller olie. Der er anvendt schweizerost i opskriften. Den kan erstattes med anden ostetype.
Opskriften på de dejlige boller skyldes den norske husholdningslærerinde, Henriette Schønberg Erken, der livet lang var eksperimenterende med mad og nye retter og det med stort held.
Opskriften er fra 1946 og beregnet til 4 personer.
VANDBAKKELSER MED OST
60 g smør
75 g hvedemel
2 små æg
1 1/4 dl vand
schweizerost
fedt eller olie til kogning
Vand og smør gives et opkog og gryden tages af ilden. Melet bages i og gryden sættes igen over varmen et øjeblik til dejen slipper gryden. Tag den fra varmen og tilsæt æggene et ad gangen.
Til 250 g vandbakkelsdej tages 75 g schweizerost, som er skåret i terninger og rørt i dejen. Lægges med så store som valnødder i hedt fedt og koges lysegulbrune.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.