tirsdag

DONNERWETTER-GRYDE

Donnerwetter-gryden har rod i det Bayriske køkken. Det er en rigtig herreret, som midt i 50'erne kunne få enhver gæst til at udbryde "Donnerwetter", når retten kom på bordet på den lille kro i Bayern, hvor kromutter for at muntre gæsterne op, gerne satte denne ret på bordet.
Donnerwetter-gryde, siges at have fået sit navn herfra.

50ernes mesterkok, Rich Oest Larsen, lancerede sammen med Oma Margarine retten  for de danske husmødre i 1957.
 
Fru Habengut løfter grydelåget
 

DONNERWETTER-GRYDE

koteletter af letrøget hamburgerryg
mgr.til stegning
1 finthakket løg
1 strøgen spsk. mel
saften fra 1 ds. champignons
fløde
kulør
2 tomater, skåret i stykker eller tomatpuré
evt. en lille rest rødvin


Man tager koteletter af en letrøget hamburgerryg og banker dem. Så brunes de i smør. På panden - 3 minutter på hver side. En stor klump mgr. gyldnes i en gryde. Lad et finthakket løg snurre deri. Det må ikke brune. Kom nu en strøgen spsk. mel i og bag en lind sauce op med saften fra en dåse champignons og fløde. Kom lidt kulør på samt to tomater skåret i stykker eller tomatpuré. Hæld champignons ved og kom koteletterne i.
En lille rest rødvin vil gøre sig her, - det er kun et ekstra pikanteri.

Server koteletterne i et dybt fad med melede kartofler til. Snit et kryds i kartoflerne og bag dem i ovnen ca. 1/2 time med skræl på.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.