Donnerwetter-gryde, siges at have fået sit navn herfra.
50ernes mesterkok, Rich Oest Larsen, lancerede sammen med Oma Margarine retten for de danske husmødre i 1957.
Fru Habengut løfter grydelåget
DONNERWETTER-GRYDE
koteletter af letrøget hamburgerryg
mgr.til stegning
1 finthakket løg
1 strøgen spsk. mel
saften fra 1 ds. champignons
fløde
kulør
2 tomater, skåret i stykker eller tomatpuré
evt. en lille rest rødvin
Man tager koteletter af en letrøget hamburgerryg og banker dem. Så brunes de i smør. På panden - 3 minutter på hver side. En stor klump mgr. gyldnes i en gryde. Lad et finthakket løg snurre deri. Det må ikke brune. Kom nu en strøgen spsk. mel i og bag en lind sauce op med saften fra en dåse champignons og fløde. Kom lidt kulør på samt to tomater skåret i stykker eller tomatpuré. Hæld champignons ved og kom koteletterne i.
En lille rest rødvin vil gøre sig her, - det er kun et ekstra pikanteri.
Server koteletterne i et dybt fad med melede kartofler til. Snit et kryds i kartoflerne og bag dem i ovnen ca. 1/2 time med skræl på.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.