mandag

ROM-OMELET

Rom-omelet eller omelette au rhum, er en festlig og velsmagende dessert, der egner sig perfekt, når gæsternes opmærksomhed er ønsket. Rom-omelet, der er en festdessert, er et imponerende syn, når den bæres ind, antændt.

Tilberedning af rom-omelet er vældig enkel, idet ingredienser blandes sammen på et øjeblik, når først æggehviderne er pisket stive.

Når der står, at æggeblommerne røres 1/4 time med sukkeret, betyder det, at æggeblommer og sukker røres til en tyk hvid æggesnaps og det går selvfølgelig stærkt med en håndmixer eller lign.

Opskriften til 2-3 personer er af den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken. Annerkendt af exam. husholdningslærerinde fru Grete Skellerup på fru Birgitte Berg-Nielsens Husholdningsskole i 1946.
 

ROM-OMELET

3 æg
15 g smør
1 spsk. fløde
1 tsk. sukker
1 knsp. salt
1 likørglas rom

Æggeblommerne røres 1/4 time med sukkeret, irøres fløden, saltet og de stiftpiskede æggehvider.
Smørret varmes på panden til det lugter af nøddekerner og æggemassen hældes i. Rør med en ske eller gaffel til massen begynder at stivne. Rul omeletten hurtigt sammen imod pandens håndtag. Bag den endnu nogle øjeblikke og læg den på et varmt fad.

Bestrø omeletten med glasursukker, hæld 1 likørglas varm rom over og tænd ild i rommen, idet omeletten serveres.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.