Er man den glade ejer af et halvgammelt franskbrød, så smid det endelig ikke ud. Det gamle gamle brød er perfekt til at gøre familien lykkelige med et fad rige riddere. De vil hurtigt få ben at gå på.
M.h.t. brødskiverne, må der skønnes lidt, hvor mange der skal være til. Mandelmassen og det øvrige reguleres ind herefter.
Opskriften er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946
RIGE RIDDERE
franskbrød
50 g mandler
50 g flormelis
2 dl æblemos
3 dl fløde
2 dl stødt tvebak (rasp)
100 g smør
Brødet, som gerne må være et par dage gammelt, skæres i tynde skiver. Mandlerne skoldes og males, stødes derefter i morter sammen med sukkeret og vandet til en fin dej. Mandelmassen stryges over en brødskive og æblemosen over en anden, hvorefter skiverne lægges sammen, dyppes i fløden, vendes i de stødte, sigtede tvebakker og steges pænt gulbrune i smør.
Server rige riddere varme med sukker til.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.