Grøntsagerne kan efter temperament enten rives på et råkostjern eller skæres i små terninger og blandes i den rosa mayonnaise.
Opskriften er fra Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939. Bag bogen står bl.a. Kirsten Hüttemeier og damer fra Statens Husholdningsråd.
ÆBLESELLERISALAT MED RØDBEDER
1 portion mayonnaise
1 æble
1/4 kogt selleri
2 syltede rødbeder
1 salathoved
karse
Mayonnaisen smages til med salt, sukker og rødbedeeddike, så den samtidig bliver svagt lyserød. Rå æble, kogt selleri og syltede rødbeder rives på det grove af råkostjernet eller skæres i små terninger og blandes i mayonnaisen.
Salaten arrangeres i en skål, foret med grønne salatblade og pyntes med karse og strimler af rødbede. Hertil snitter af ristet franskbrød.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.