fredag

ÆBLESELLERISALAT MED RØDBEDER

Naturen bugner, lad os benytte os af det og lave en lækker skål salat til søndagsfrokostbordet. Den smukke lyserøde salat indeholder ikke kød, men kun grønt. Dejlig på en snitte ristet franskbrød.

Grøntsagerne kan efter temperament enten rives på et råkostjern eller skæres i små terninger og blandes i den rosa mayonnaise.

Opskriften er fra Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939. Bag bogen står bl.a. Kirsten Hüttemeier og damer fra Statens Husholdningsråd.


ÆBLESELLERISALAT MED RØDBEDER

1 portion mayonnaise
1 æble
1/4 kogt selleri
2 syltede rødbeder
1 salathoved
karse

Mayonnaisen smages til med salt, sukker og rødbedeeddike, så den samtidig bliver svagt lyserød. Rå æble, kogt selleri og syltede rødbeder rives på det grove af råkostjernet eller skæres i små terninger og blandes i mayonnaisen.

Salaten arrangeres i en skål, foret med grønne salatblade og pyntes med karse og strimler af rødbede. Hertil snitter af ristet franskbrød.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.