Der er mange måder at lave hønsesalat på, hver husmoder har sin opskrift. Sådan var det også i 50erne. Her hønsesalat i 4 udgaver, alle fra 50erne. Til samtlige anvendes kogt hønsekød, skåret i små stykker. En kylling kan så udmærket gøre det ud for en høne i den her sammenhæng.
Alle salaterne kan laves som portionsanretninger eller serveres i skål til forret, men så skæres kødet i større stykker.
Opskrifterne er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953
HØNSESALAT I 4 VARIATIONER
hønsesalat I
1 portion mayonnaise
3-4 spsk. tyk ketchup
hønsekød i tern
rød eller grøn peber eller kogt makaroni
Smag mayonnaisen til med ketchup. Hønsekødet blandes i og de rensede pebere skæres i tynde skiver og dampes i lidt smør 4-5 minutter. Når de er kolde blandes de i salaten. Der skal være 4-5 gange så meget hønsekød som peber.
hønsesalat II
1 portion mayonnaise
1 spsk. citronsaft
sennep
salt
peber
hønsekød i tern
rå champignons eller kogte asparges
Mayonnaisen smages til med krydderierne og det småtskårne hønsekød blandes i sammen med rengjorte, snittede champignons eller kogte asparges.
hønsesalat III
en portion mayonnaise
1-2 tsk. udrørt karry
hønsekød i tern
rå champignons i skiver
løskogte ris
evt. kogte æggeskiver
Smag mayonnaisen til med karry, udrørt i lidt vand og bland hønsekød, champignons, løse ris og evt. æggeskiver i.
HØNSESALAT DE LUXE
1 portion mayonnaise
1 spsk. citronsaft
evt. et nip salt
hønsekød i små tern
kogte pillede rejer
kogte asparges
2-3 spsk. flødeskum
Mayonnaisen smages til med citronsaft og ingredienserne blandes i. Til sidst vendes lidt flødeskum i salaten.
Servér hønsesalaten som portionsanretning eller i en skål.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.