fredag

HOTCH-POT

Hotch-pot, en gammel, kombineret suppe og gryderet med kalvebryst, gulerødder, pastinakker og kål.

 I øjeblikket eksploderer haverne i dejlige rodfrugter, kål og kartofler af ny avl. Udnyt den ufattelige rigdom, dette orgie i friske grøntsager udgør.

Kalvebryst fås bedst hos en ordentlig slagter. Han kan ordne kødet i passende portionsstykker, lige til at putte i gryden.

Kartofler og rodfrugter skæres i småstykker, så er det nemmere at koge mørt.

En fantastisk hyggelig efterårs- og vinter ret.

Opskriften er fra 1956 af Girly Skodshøj


HOTCH-POT

1/2 kg kalvebryst, skåret i passende stykker
2 gulerødder
2 pastinakker
1 spidskålshoved eller hvidkålshoved
1/2 kg kartofler
vand
salt
æg
rasp

Kødet. der er hugget og skåret i portionsstykker, koges i vand ca. 1 time. Derefter tilsættes rødderne, skåret i små stykker og kogningen fortsættes til alt er mørt.
Kødet tages op og vendes i æg og derefter i rasp, brunes på panden, lægges i terrin og overhældes med suppe, der er smagt til, samt grøntsagerne.

Hotch-pot spises evt. med et stykke brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.