I øjeblikket eksploderer haverne i dejlige rodfrugter, kål og kartofler af ny avl. Udnyt den ufattelige rigdom, dette orgie i friske grøntsager udgør.
Kalvebryst fås bedst hos en ordentlig slagter. Han kan ordne kødet i passende portionsstykker, lige til at putte i gryden.
Kartofler og rodfrugter skæres i småstykker, så er det nemmere at koge mørt.
En fantastisk hyggelig efterårs- og vinter ret.
Opskriften er fra 1956 af Girly Skodshøj
HOTCH-POT
1/2 kg kalvebryst, skåret i passende stykker
2 gulerødder
2 pastinakker
1 spidskålshoved eller hvidkålshoved
1/2 kg kartofler
vand
salt
æg
rasp
Kødet. der er hugget og skåret i portionsstykker, koges i vand ca. 1 time. Derefter tilsættes rødderne, skåret i små stykker og kogningen fortsættes til alt er mørt.
Kødet tages op og vendes i æg og derefter i rasp, brunes på panden, lægges i terrin og overhældes med suppe, der er smagt til, samt grøntsagerne.
Hotch-pot spises evt. med et stykke brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.