Det går nemt og hurtigt at lave fromagen, hvis alt er koldt fra en start og en fordel er det, hvis der ikke er for varmt i køkkenet.
Vær opmærksom på, at der kan danne sig et geléagtigt lag på bunden af glasskålen, hvis fromagen hældes op før den begynder at stivne.
Den færdige ananasfromage serveres pyntet med ananasskiver og røde cocktailbær som opskriften fra 1963 anviser.
ANANASFROMAGE
1 lille ds. ananas eller 1/2 kg ananastern fra frisk ananas
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
2 dl ananassaft fra dåsen
1 spsk. citronsaft
6 blade husblas
2 spsk. vand
2 dl piskefløde
2 æggehvider
pynt
hele ananasskiver
røde cocktailbær
Åbn dåsen og hæld saften fra ananassen ned i en skål, efter at dåsen er åbnet lidt. Herefter åbnes dåsen noget mere og ananassen skæres i terninger.
Rør nu æggeblommer og sukker skummende og rør ananas- og citronsaft i. Læg husblassen i koldt vand til den er blød, smelt den i 2 spsk. vand i en lille kasserolle ved svag varme under omrøring. Lad husblassen køle lidt og pisk imedens flødeskum og stiftpiskede æggehvider, hver for sig i hver sin skål.
Den lidt afkølede, smeltede husblas kommes i æggemassen, medens der piskes. Kom så ananasstykkerne i og sæt fromagemassen koldt et lille øjeblik. Når den begynder at stivne let som en creme, vendes flødeskummet og de stiftpiskede hvider hurtigt i. Hæld fromagen i en pæn glasskål og sæt den i køleskabet mindst 1/2 time, gerne til næste dag.
Servér ananasfromagen, pyntet med hele ananasskiver og røde cocktailbær.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.