Har bliver det nok nødvendigt, at gå til en slagter, købe et stykke højreb med ben og lade slagteren hugge benene godt. Højrebsfileten anvendes til en søndags- eller gæstemiddag.
På denne måde fås benene næsten gratis.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
HUSMANDSKOST
Oksehøjrebsben fra et stykke højreb
1 kålrabi
3/4 kg kartofler
salt
peber
allehånde
Bed slagteren hugge benene godt. Sæt dem over med vand, så de lige knapt dækkes. Efter ca. 1 time tilsættes den skrællede kålrabi, skåret i terninger. Koges 1/2 time og tilsættes kartoflerne, skåret i terninger. Koges til alt er mørt og koges godt sammen. Krydres godt med salt, peber og allehånde.
Serveret, gerne i gryden, sammen med koldt smør.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.