torsdag

HUSMANDSKOST

På trods af sit beskedne navn er husmandskost, tilberedt af højrebsben og med en herlig smag af allehånde, tilsat kålrabi og kartoffeltern, en dejlig vinterlig og velsmagende snurreret.

Har bliver det nok nødvendigt, at gå til en slagter, købe et stykke højreb med ben og lade slagteren hugge benene godt. Højrebsfileten anvendes til en søndags- eller gæstemiddag.
På denne måde fås benene næsten gratis.

Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956


HUSMANDSKOST

Oksehøjrebsben fra et stykke højreb
1 kålrabi
3/4 kg kartofler
salt
peber
allehånde

Bed slagteren hugge benene godt. Sæt dem over med vand, så de lige knapt dækkes. Efter ca. 1 time tilsættes den skrællede kålrabi, skåret i terninger. Koges 1/2 time og tilsættes kartoflerne, skåret i terninger. Koges til alt er mørt og koges godt sammen. Krydres godt med salt, peber og allehånde.

Serveret, gerne i gryden, sammen med koldt smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.