Forloren kylling er gjort af skært kalvekød, rullet om persille. Retten serveres med agurkesalat, ribsgelé, tyttebær eller hvad man nu syntes om.
Opskrift : Birte Olufsen 1965 / Foto : Vagn Guldbrandsen
1 1/2 - 2 pund kalveklump
persille
fløde
lidt kulør
margarine
salt
peber
Kødet skæres i ikke for tykke skiver, som bankes ganske flade og krydres med salt og peber. Skiverne rulles sammen med grofthakket persille indeni og bindes med bomuldsgarn. De skal ligne pæne, små roulader.
Brun rouladerne i smør eller margarine i en gryde og tilsæt vand, sky eller suppe, så det kun lige dækker. Kødet småsteger til det er mørt under låg.
Tag rouladerne op og fjern snoren. Skyen i gryden sies, afjævnes let og legeres med fløde. Tilsæt lidt kulør og smag til med salt og hvid peber.
Servér forloren kylling med sovsen hældt over, hvide eller brunede kartofler, agurkesalat, ribsgelé eller tyttebær.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.