Hvordan retten er blevet til vides ikke, men den har givet noget at gøre med husmødrenes vaskedag i gammel tid, en vaskedag, der kunne strække sig over flere dage før vasken var fuldendt. Der har ikke været tid til ret meget andet i de dage, så noget rimelig hurtigt skulle sættes på bordet.
Der er masser af dejlige æbler netop nu i de danske haver og det kan udnyttes i denne velsmagende og dejlige æbleflæsk.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
VASKEKONE-ÆBLEFLÆSK
en portion løse ris
stegeflæsk i skiver (fersk eller røget)
løg, skåret i ringe
æbler, skåret i ringe
Løse ris anrettes højt på midten af et rundt fad. Flæsket i skiver steges sprødt og tages op. I fedtet herfra steges løgringe og æbleringe hver for sig. Flæsk, løg og æbler anrettes i bunker omkring risene, der overhældes med stegefedtet.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.