Gæste-gryde serveres med små, lækre, smørristede hvidløgssnitter til.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
Foto Vagn Guldbrandsen
GÆSTE-GRYDE
1 1/2 pund kalve- og flæskekød
kartofler
2 store løg
tomatpuré
1 skefuld paprika
franskbrød
hvidløg
margarine
salt
peber
hvidløgssnitter
små trekantede stykker franskbrød, daggammelt brød
hvidløg
smør til stegning
Kødet skæres i små tern og ristes i margarine sammen med de grofthakkede løg. Der krydres med paprika, salt og peber og hælder vand eller suppe ved så det lige dækker. Efter en halv time tilsættes en lille skålfuld rå kartoffeltern og retten snurrer i endnu en halv times tid til alt er godt mørt.
Sovsen jævnes let og der smages til med tomatpuré og krydderier.
Franskbrødssnitterne gnides i hvidløg og ristes i smør på panden.
Servér gæste-gryde med små stykker franskbrød der er gnedet i hvidløg og ristet i smør.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.