Det er en ovnbagt budding, velsignet med både sukat og rosiner. Sukat kan undværes, såfremt det ønskes. Ikke alle har et lige godt forhold til den karakteristiske ingrediens. Kom i stedet nogle flere rosiner i så.
Jægerbudding serveres dampende varm med frugtsauce til.
Opskriften er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richard Oest-Larsen.
GAMMELDAGS JÆGERBUDDING
100 g smør
4 dl mælk
50 g melis
110 g mel
5 æggeblommer
saften af 1/2 citron
5 stiftpiskede æggehvider
rasp
smørklatter
Kom smør, mælk og melis i en gryde, sæt den over ilden, kog op og tagen gryden fra varmen. Pisk melet i, sæt gryden på varmen igen og pisk kraftigt til det hele er bagt godt sammen. Tag atter gryden af ilden, pisk æggeblommer, citronsaft, sukat og rosiner i. Afkøl massen og kom forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
Massen hældes i et smurt, ildfast fad, der drysses med rasp og lidt smørklatter fordeles over buddingen.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Gammeldags jægerbudding serveres med frugtsauce til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.