Skulle man stå i den situation, at ligge inde med et stykke sandkage, der er blevet lovlig tørt, er her en pragtfuld måde at få noget godt ud af kagen.
I godt selskab med æbler, sherry, citronskal og allehånde, forvandles sandkagen til en drøm af en æblekage, der spises med kold flødeskum til.
- Og det skal være en tør sandkage. Frisk kage kan ikke rives rigtigt.
Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
TROLLES ÆBLEKAGE
3/4 kg spiseæbler
1/2 - 1 dl sukker
1/2 dl sherry
125 g margarine
1 dl sukker
150 g tør sandkage
reven skal af 1 citron
1/2 tsk. allehånde
Æblerne skrælles og skæres i både. De lægges i et velsmurt gratinfad, drysses med sukker, efter hvor sure de er. Vinen hældes i fadet. Den revne sandkage blandes med sukker, citronskal og allehånde og bredes ud over æblerne. Margarinen fordeles over det hele.
Kagen bages i en varm ovn ved 200 - 225 grader i ca. 1/2 time.
Serveres lun med koldt flødeskum til.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.