Kombinationen af røget flæsk og pærer klæder hinanden godt i denne flere hundrede år gamle egnsret.
I Åbenrå kendes retten under navnet pærer med dej og i Friesland hedder den frisisk annklump. Middagsretten har været spist i Nordslesvig, f.eks. Åbenrå før kartoflen blev indført i slutningen af 1700-tallet.
Kilde : Inge Adriansen
PÆRER MED DEJ
ca. 400 g tyndtskåret, røget flæsk
5 - 6 pærer
dej
3 æg
1 kop fløde
50 g smør
250 g rismel
Lidt mælk
Lidt gær
I bunden af et gratinfad lægges nogle skiver røget flæsk og ovenpå mange skrællede pæreskiver. Det hele dækkes af en dej af æg, rismel, fløde, lidt mælk og smør.Gæren udrøres i den lunkne dej.
Bages i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 40 minutter.
Servér pærer med dej med vanilie- eller ribssauce.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.