Har man lyst til at byde gæster til at spise med en almindelig hverdag, kan retten dobles efter behov. Det er også en praktisk ret, der kan gøres færdig i god tid og varmes op lige før man går til bords. - Og så er det en god ret at hyggesludre over bordet til.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
400 g flæskekød eller 3/4 kg kalvebryst, skåret i mindre stykker
10 - 12 små kartofler
4 æbler
4 tomater
8 løg
et par gulerødder
lidt majroe
evt. ærter
salt
peber
Kødstykkerne brunes i gryden i smør eller margarine og tilsættes salt og peber. De øvrige dele, skåret i kvarter tilsættes og vand spædes ved. Småsnurrer i 3/4 - 1 time. Saucen jævnes med meljævning, koges igennem og tilsættes kulør. Grønærterne koges med de sidste 15 - 20 minutter.
Oktobergryde serveres med flutes til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.