tirsdag

OKTOBERGRYDE

Oktobergryde, bestående af kalve- eller flæskegryde, tilsat kartofler, æbler, tomater, løg, gulerødder, majroer og evt. ærter, passer rigtig godt til den kommende tid. Det er en gryderet fra midt i 50erne, hvor man begyndte at indse det fornuftige i, at tilberede alle ingredienserne i gryden, både kød og grøntsager og så sparede man også på opvasken. Gryden, den kunne gå på bordet.

Har man lyst til at byde gæster til at spise med en almindelig hverdag, kan retten dobles efter behov. Det er også en praktisk ret, der kan gøres færdig i god tid og varmes op lige før man går til bords. - Og så er det en god ret at hyggesludre over bordet til.

Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956


OKTOBERGRYDE

400 g flæskekød eller 3/4 kg kalvebryst, skåret i mindre stykker
10 - 12 små kartofler
4 æbler
4 tomater
8 løg
et par gulerødder
lidt majroe
evt. ærter
salt
peber

Kødstykkerne brunes i gryden i smør eller margarine og tilsættes salt og peber. De øvrige dele, skåret i kvarter tilsættes og vand spædes ved. Småsnurrer i 3/4 - 1 time. Saucen jævnes med meljævning, koges igennem og tilsættes kulør. Grønærterne koges med de sidste 15 - 20 minutter.

Oktobergryde serveres med flutes til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.