onsdag

TIVOLISALAT

En herlig og fyldig salat er denne smukke, røde mayonnaisesalat med fyld af spegesild, æble, rødbede, selleri, steg, syltet asie og kartoffel.

Det er en meget mættende salat, der ved servering pyntes med æggebåde og derfor sagtens kan gøre det ud for et grundigt frokostmåltid.

En rest steg tilovers fra dagen før, er superb som kødindholdet og iøvrigt kan nogen af ingredienserne sagtens erstattes med andre, efter hvad man nu har i huset og hvad der klæder hinanden.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939.




TIVOLISALAT

1 portion mayonnaise
evt. 1/2 dl rødbedeeddike
sukker
1/2 tsk. gult sennepsmel
rød frugtfarve
1 spegesild
1 æble
1 syltet rødbede
1 skive kogt selleri
1 skive steg
1/4 syltet asie
evt. 1 kogt kartoffel

Mayonnaisen smages til og farves højrød. Alle ingredienser skæres i små terninger, blandes og vendes i mayonnaisen.

Salaten serveres, pyntet med æggebåde og karse på godt brød.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.