Det er en meget mættende salat, der ved servering pyntes med æggebåde og derfor sagtens kan gøre det ud for et grundigt frokostmåltid.
En rest steg tilovers fra dagen før, er superb som kødindholdet og iøvrigt kan nogen af ingredienserne sagtens erstattes med andre, efter hvad man nu har i huset og hvad der klæder hinanden.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939.
TIVOLISALAT
1 portion mayonnaise
evt. 1/2 dl rødbedeeddike
sukker
1/2 tsk. gult sennepsmel
rød frugtfarve
1 spegesild
1 æble
1 syltet rødbede
1 skive kogt selleri
1 skive steg
1/4 syltet asie
evt. 1 kogt kartoffel
Mayonnaisen smages til og farves højrød. Alle ingredienser skæres i små terninger, blandes og vendes i mayonnaisen.
Salaten serveres, pyntet med æggebåde og karse på godt brød.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.