fredag

GAMMELDAGS SYLTEDE RØDBEDER MED LØG

Gammeldags syltede, søde rødbeder, som husmødre gennem generationer har lavet dem, er bare ikke til at undvære nu hvor efteråret og vinteren banker på. Vidunderlig ledsager til det meste.

Imidlertid er der også andre måder at få syltede rødbeder til at smage af andet, f.eks. af løg.

I opskriften her er brugt små ensartede rødbeder, der enten kan syltes hele eller deles i kvarte. Rødbederne ledsages af sylteløg og revet peberrod.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Grønne Syltebog, der udkom første gang i 1939.


SYLTEDE RØDBEDER MED LØG

1 kg små, ensartede rødbeder
250 g sylteløg
3/4 liter eddike
650 g melis
2 spsk. revet peberrod, pakket i gaze
1 1/2 tsk. Atamon

Rødbederne børstes rene og koges ganske møre i 5 - 6 kvarter. Små rødbeder kan syltes hele og de prikkes med en gaffel. Større deles i kvarte. Løgene skoldes og pilles.
Eddike og sukker bringes i kog. Peberrod, rødbeder og løg koges sagte i lagen 10 minutter. Atamon tilsættes.

Rødbederne hældes i en Atamonskyllet krukke eller i glas og der bindes / lukkes til med det samme.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.