Imidlertid er der også andre måder at få syltede rødbeder til at smage af andet, f.eks. af løg.
I opskriften her er brugt små ensartede rødbeder, der enten kan syltes hele eller deles i kvarte. Rødbederne ledsages af sylteløg og revet peberrod.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Grønne Syltebog, der udkom første gang i 1939.
SYLTEDE RØDBEDER MED LØG
1 kg små, ensartede rødbeder
250 g sylteløg
3/4 liter eddike
650 g melis
2 spsk. revet peberrod, pakket i gaze
1 1/2 tsk. Atamon
Rødbederne børstes rene og koges ganske møre i 5 - 6 kvarter. Små rødbeder kan syltes hele og de prikkes med en gaffel. Større deles i kvarte. Løgene skoldes og pilles.
Eddike og sukker bringes i kog. Peberrod, rødbeder og løg koges sagte i lagen 10 minutter. Atamon tilsættes.
Rødbederne hældes i en Atamonskyllet krukke eller i glas og der bindes / lukkes til med det samme.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.