søndag

INDBAGT CAMENBERT

En lille lun ting til et rigtigt søndagsfrokostbord er friturestegte ostebidder af camenbertost, serveret med radiser og blegselleri.

Camenberten må ikke være for moden, da osten ellers vil flyde ud under stegning. I stedet for fedt eller palmin kan bruges olie til stegning.
Ostebidderne monteres med cocktailpinde før serveringen.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939.
 

INDBAGT CAMENBERT

1 rund æske camenbertost, ikke for moden

beignetsdej

100 g mel
1 knsp. bagepulver
1/4 tsk. salt
ca. 1 dl mælk
7 spsk. øl
1 æg

fedt eller palmin til stegning

Melet sigtes med bagepulveret og saltet blandes i. Mælk, øl og æg tilsættes. Osten skæres i 1 cm tykke skiver eller firkanter, vendes i dejen og koges i varmt fedt, palmin eller olie.

Sæt  cocktailpinde i ostebidderne før serveringen og læg dem varme på et fad, pyntet med salatblade, radiser og blegselleri.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.