Æblemostrand serveres med en cremesauce til.
Det gode ved denne gammeldags dessert er, at den kan laves færdig dagen i forvejen og sættes koldt til næste dag.
Cremen kan gøres næsten færdig dagen før. Den sættes koldt og tilsættes først fløden, lige inden servering.
Opskrift : Ellen Holme 1962
ÆBLEMOSTRAND
12 blade husblas
3/4 liter æblemost
1 dl lyse rosiner eller banaskiver
cremesauce, fin
2 blade husblas
2 dl mælk eller fløde
3 æggeblommer
1 1/2 spsk. sukker
ca. 1 tsk. vaniljesukker
1/8 dl piskefløde
Husblassen sættes i blød i koldt vand i 10 minutter. Mælken bringes i kog, medens æggeblommerne piskes med sukkeret. Husblassen opløses i mælken, der hældes kogende i æggeblommerne. Cremen varmes under piskning, men må ikke koge. Når den tykner, flyttes den fra ilden, vaniljesukker tilsættes og cremen afkøles under piskningen. Fløden piskes stiv og kommes i den kolde creme lige før anretningen.
Til æblemostranden sættes husblasen i blød i koldt vand 10 minutter. Knuges op og smeltes med 1/2 dl æblemost og kommes i resten af æblemosten. Et par deciliter hældes i en skyllet, sukkerdrysset randform. Rosinerne, der enten kan være iblødsat nogle timer eller kogt et par minutter og overhældt med koldt vand, fordeles i randformen, så snart bundlaget er stivnet. Resten af geléen hældes over og randen sættes i køleskab 2-3 timer eller til næste dag.
Løsn randen i kanten med en kniv, vend den ud på et pænt fad og servér den med fin cremesauce til.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.