Der anvendes fersk eller letsprængt oksebryst, det sidste er mest lækkert. Sprængningen klarer vi selv ved hjælp af salt og sukker. Det tager et døgns tid.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Røde Kogebog, der udkom første gang i 1939.
GYLDENSPJÆTS LIVRET (OKSEBRYST MED SPIDSKÅL)
2 kg fersk eller letsprængt oksebryst
2-3 liter vand
1/2 tsk. det tredje krydderi
2 laurbærblade
5 hele peberkorn
1-2 spidskål
50 g margarine
1 dl fløde
Fersk oksebryst gnides med en blanding af 100 g salt og 1 tsk. melis. Dækkes med et klæde og står koldt et døgn, medens kødet ofte vendes i den lage, der har dannet sig. Kødet dækkes med kogende vand, tilsættes krydderier og koges sagte under låg ca. 2 timer til benene kan trækkes ud af kødet.
Kødet tages op, dækkes til mod afkøling og står 15 minutter før det skæres i passende skiver.
.
Spidskålen deles i halve eller kvarte. Stokken og de yderste grove blade fjernes. Kålen lægges i den kogende suppe og koges ca. 10 minutter. Den afdryppes og anrettes sammen med kødskiverne. 1/4 liter af suppen koges hurtigt ind med margarine og fløde til en lys, let jævnet sauce, der serveres til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.