mandag

SVINEMØRBRAD MED PEBERROD

Tilbage til den evigt, anvendelig svinemørbrad, der igennem mange år har været udsat for et utal af opskrifter. Mange af dem aldeles glimrende. Og det er jo det vidunderlige ved mørbrad, at der er så mange muligheder.

Mørbrad er da også nem at have med at gøre og på grund af sin korte tilberedningstid, et godt valg i en travl hverdag. - Lige velegnet som gæstemad, søndagsmad og som hverdagsmad.

Der er ofte gode tilbud på mørbrad, så er der plads i fryseren, betaler det sig at benytte et godt tilbud og fylde lidt på.

Opskriften på  svinemørbrad med peberrod skyldes Birte Olufsen. Den er fra 1965.




SVINEMØRBRAD MED PEBERROD

2 svinemørbrad
1 løg, finthakket
peberrod, revet
kartofler
1 lille kop eddike
fløde eller margarine
salt
peber

De to mørbrad afpudses og skæres ud på skrå. Der bliver 3-4 stykker af hver. Mørbradstykkerne krydres med salt og peber og ristes med finthakket løg i smør eller margarine i en gryde. Så tilsættes en lille kop eddike og et par store kopper vand eller sky og kødet koges mørt, hvorefter det tages op.
Fonden i gryden nedkoges, jævnes let af og lidt fløde tilsættes.

Svinemørbrad med peberrod serveres på et fad, overhældt af saucen og drysses med et godt lag reven peberrod. Byd hvide kartofler eller flutes til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.