søndag

SØDE SILD - MØRBRADBØF OG FRUGTSALAT

Kendte folk, som skuespillere på teatrene får ofte de mest ejendommelige spisetider på grund af arbejdstiderne.
Efter en aftenforestilling står der ikke ofte natmad på bordet. Den spises gerne sammen med gæster.

Det afdøde skuespillerpar Lis Løwert, måske bedre kendt som fru dyrehandler Clausen i Huset på Christianshavn og gemalen Bjørn Watt Boelsen, kendt som oberst Hackel i Matador, var ingen undtagelse. Her spistes ofte natmad i lejligheden på Nørrevold med udsigt til Ørstedsparken.
Lis Løwert kunne også servere anretningen til frokost.

Kilde : Paul Erik Christiansen


Her Lis Løwerts natmad, bestående af 3 retter.

SØDE SILD - MØRBRADBØF - FRUGTSALAT

SØDE SILD

marinade

sukker
lidt kogende vand
eddike

marinerede sild
rå løgringe
hele peberkorn

Sukker opløses i lidt kogende vand og blandes med eddike. Marinaden skal være ret sød. Marinerede sild lægges i lagen sammen med rå løgringe og hele peberkorn.

Serveres godt afkølet.

MØRBRADBØF

1 mørbrad
rigeligt smør
salt
peber
porrer, skåret i skiver
letsaltet vand til kogning
revet os
smørklatter

En mørbrad skæres ud i mindre stykker, brunes i rigeligt smør og drysses med salt og peber. Porreskiver koges i letsaltet vand et øjeblik. I et smurt, ildfast fad lægges mørbradstykkerne nederst og dækkes af porreskiverne, som drysses med et godt lag revet ost og små smørklatter fordeles over.
Sæt fadet i en varm ovn (200) i en halv times tid.

FRUGTSALAT

piskefløde, pisket til skum
bananskiver
ferskenstykker
ananasstykker
lidt rosiner

I stiftpisket flødeskum kommes lige dele bananskiver, fersken- og ananasstykker sammen med lidt rosiner.

Serveres isafkølet

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.