Efter en aftenforestilling står der ikke ofte natmad på bordet. Den spises gerne sammen med gæster.
Det afdøde skuespillerpar Lis Løwert, måske bedre kendt som fru dyrehandler Clausen i Huset på Christianshavn og gemalen Bjørn Watt Boelsen, kendt som oberst Hackel i Matador, var ingen undtagelse. Her spistes ofte natmad i lejligheden på Nørrevold med udsigt til Ørstedsparken.
Lis Løwert kunne også servere anretningen til frokost.
Kilde : Paul Erik Christiansen
Her Lis Løwerts natmad, bestående af 3 retter.
SØDE SILD - MØRBRADBØF - FRUGTSALAT
SØDE SILD
marinade
sukker
lidt kogende vand
eddike
marinerede sild
rå løgringe
hele peberkorn
Sukker opløses i lidt kogende vand og blandes med eddike. Marinaden skal være ret sød. Marinerede sild lægges i lagen sammen med rå løgringe og hele peberkorn.
Serveres godt afkølet.
MØRBRADBØF
1 mørbrad
rigeligt smør
salt
peber
porrer, skåret i skiver
letsaltet vand til kogning
revet os
smørklatter
En mørbrad skæres ud i mindre stykker, brunes i rigeligt smør og drysses med salt og peber. Porreskiver koges i letsaltet vand et øjeblik. I et smurt, ildfast fad lægges mørbradstykkerne nederst og dækkes af porreskiverne, som drysses med et godt lag revet ost og små smørklatter fordeles over.
Sæt fadet i en varm ovn (200) i en halv times tid.
FRUGTSALAT
piskefløde, pisket til skum
bananskiver
ferskenstykker
ananasstykker
lidt rosiner
I stiftpisket flødeskum kommes lige dele bananskiver, fersken- og ananasstykker sammen med lidt rosiner.
Serveres isafkølet
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.