Havnekroens leverpostej er netop sådan en leverpostej, som vil gøre sig på frokostbordet med lidt surt til. Opskriften på havnekroens leverpostej, som Kirsten Hüttemeier lancerede i 1952, foreskriver lever i et helt stykke. Køb endelig færdighakket lever, gerne frossen og tag den blot op dagen før. Hakket spæk fås også frossen i 500 g pakker.
Hüttemeier anbefaler, at 100 g af spækket gerne må være røget spæk. Det kan nemt undlades, uden derved at forringe leverpostejen.
Det er en opbagt leverpostej med grofthakkede champignons.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
HAVNEKROENS LEVERPOSTEJ
1/2 kg svinelever
350 g spæk ( heraf må de 100 g gerne være røget )
Afbagning champignons,
50 g smør
50 g mel
3 1/2-4 dl mælk
1 æg
salt
peber allehånde
lidt revet, rå læg
evt. et par ansjoser hakkes med (kan udelades)
100 g rå, rensede grofthakkede champignons
Leveren lægges nogle timer i koldt eddikevand, hvorefter lever, spæk, løg og evt. ansjoser hakkes flere gange gennem maskinen.
Lav en opbagning af smør, mel, mælk eller fløde og kom levermassen heri. Når afbagningen er lidt afkølet, tilsættes krydderier, æg og til sidst de rå champignons, der skal være hakket ret groft.
Levermassen fyldes i en velsmurt form, helst et glasfad og bages heri i vandbad ved 200 grader i ca. 1 time.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.