Efteråret er svampetid og mark støvbolden har sæson fra september til december. Kæmpestøvboldens sæson rækker fra juni til oktober.
Svampene er spiselige, så længe de er helt hvide indeni. De må ikke være modne.
Svampe spøges og eksperimenteres der ikke med. Her gælder det om at alliere sig med svampekyndige personer. Men så venter glæden også for ude.
Kilde : Tørsleffs Den Røde Kogebog, der udkom første gang i 1939
STEGT STØVBOLD MED FLÆSK
skiver af stribet flæsk
støvbolde
salt
paprika
Sværen klippes af flæskeskiverne, der ristes gyldne og sprøde. De holdes varme. Støvbolden skal være kridhvid og fast indeni, den må ikke være moden. Den flås, skæres i skiver og ristes i stegefedtet. Salt drysses over, hvis flæsket er fersk og paprika. Flæske- og svampeskiver anrettes sammen og kan pyntes med friske eller stegte tomatskiver.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.