Ænderne købes færdigklare i diverse vildt- eller fiskeforretninger og koster ikke en bondegård.
Også en rigtig fin mortensand i alternativ udgave i forhold til den traditionelle mortensand. Rødkål passer fint til anden.
Kilde : Otto Mønsted 1939
MESTERKOKKENS MOSEAND MED ORANGER
2 moseænder
200 g spæk
75 g margarine
3 oranger
2 1/2 dl vand eller kalvesky
salt
peber
sauce
15 g mel
1 dl fløde
Ænderne gnides med salt og peber og beklædes med spæk. Brunes i en gryde med margarine og dryppes med korte mellemrum med saften af de pressede oranger og vand eller sky.
Steger i gryden i ca. 1 1/2 time. Når fuglene er møre, sier man skyen, jævner saucen med meljævning, udrørt i fløde, kog den igennem og tilsæt lidt kulør. Smag til med salt.
Skær af orangeskallerne fine, smalle strimler, der lægges ovenpå dyrene som garniture.
Servér mesterkokkens moseand med oranger sammen med flødesaucen og hertil hvide eller brunede kartofler. Rødkål efter behag.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI SPISER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.