Da julen sig nærmer med raske skridt, er denne gamle ret måske et rigtig godt bud på et godt alternativ til den traditionelle lune and på det danske julefrokostbord.
Tilberedningen af anden er den sædvanlige, forskellen er blot, at her er anden gnedet både indvendig og udvendig med hvidløg og bitte små hvidløgssplinter er med forsigtighed stukket ned hist og her i anderyggen.
Opskriften blev lanceret af datidens Mesterkok Richardt Oest-Larsen i 1944, så det er ikke nogen ny ide.
LUNKEN AND MED HVIDLØG
1 and ca. 2 kg
hvidløg
salt
vand
Gnid anden med hvidløg både indvendig, sammen med lidt salt og udvendig. Stik små hvidløgssplinter ned i ryggen af anden.
Sæt anden i ovnen ved 250 grader og brun i 15 minutter. Hæld vand ved, så det står 1-2 cm op og skru ned til 200 grader. Steg anden ca. et par timer. Hæld skyen fra og efterbrun evt. anden ved 250 grader med en tændstik i klemme i ovndøren eller brug grillen.
Anden parteres i passende stykker og anrettes på et fad, pyntet med grøn salat og persille.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.