Langt de fleste med have havde køkkenhave og her blev høstet flittigt. Dels var grønt sundt og dels havde man jo tinge selv. Det i sig selv kunne drøje gevaldigt på husholdningsbudgettet.
Kød i spidskål koges som suppe og kødet er en billig udskæring, der vinder ved tilberelsen. Brug forkød eller bovkød.
Retten serveres i et fad med kødet skåret i skiver. Saucen udgøres af suppen fra kogningen. Rugbrød gives til.
Læg foruden kniv og gaffel en ske ved hver kuvert.
Opskrift : Girly Skodshøj 1956
KØD I SPIDSKÅL
3/4 - 1 kg forkød eller bovkød ( kalv, okse eller lam )
1 - 2 spidskål
1/2 kg kartofler eller mere
1/2 kg gulerødder eller mere
Salt
Vand til kogning
Kødet koges som suppekød, 3/4 time før det er færdigt, tilsættes kålen, der er skåret groft i tværskiver samt gulerødder i størrelse som en finger og skrællende ikke for store kartofler. Kog til alt er mørt.
Server retten i et dybt fad med kødet skåret i skiver. Suppen udgør saucen. Rugbrød gives til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.