onsdag

KØD I SPIDSKÅL

Kød i spidskål er sådan en typisk ret fra 50'erne. Husmødrene dengang havde ikke meget at rutte med, så samtidig med, de måtte være sparsommelige, blev de ferme til at trylle i køkkenet. Det var hende, der havde ansvar for familiens ernæring.

Langt de fleste med have havde køkkenhave og her blev høstet flittigt. Dels var grønt sundt og dels havde man jo tinge selv. Det i sig selv kunne drøje gevaldigt på husholdningsbudgettet.

Kød i spidskål koges som suppe og kødet er  en billig udskæring, der vinder ved tilberelsen. Brug forkød eller bovkød.

Retten serveres i et fad med kødet skåret i skiver. Saucen udgøres af suppen fra kogningen. Rugbrød gives til.
Læg foruden kniv og gaffel en ske ved hver kuvert.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956
 

KØD I SPIDSKÅL

3/4 - 1 kg forkød eller bovkød ( kalv, okse eller lam )
1 - 2 spidskål
1/2 kg kartofler eller mere
1/2 kg gulerødder eller mere
Salt
Vand til kogning

Kødet koges som suppekød, 3/4 time før det er færdigt, tilsættes kålen, der er skåret groft i tværskiver samt gulerødder i størrelse som en finger og skrællende ikke for store kartofler. Kog til alt er mørt.

Server retten i et dybt fad med kødet skåret i skiver. Suppen udgør saucen. Rugbrød gives til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.