Selvfølgelig kan vi ikke spise dessert hver dag, men så ofte samvittigheden tillader det.
Masser af gamle desserter fra mormors tid fortjener en plads i vore moderne køkkener. Et rent skatkammer af gamle opskrifter på lækre og søde sager venter bare på, at blive halt frem i lyset for at få julelysene frem i vore øjne. Man kunne skam godt dengang.
Tyttebærpigen er en sådan gammel opskrift på dessert af ingredienserne revet rugbrød, chokolade, tyttebærsyltetøj eller rå, sukrede tyttebær og flødeskum.
Er der en rest gammel rugbrød til overs, er den perfekt at få brugt i denne gamle dessert.
Desserten er bedst, når den har trukket koldt først. Nyd den efter middagen eller til en god kop kaffe.
Opskrift fra 1956 af Girly Skodshøj
TYTTEBÆRPIGEN
3-4 dl revet rugbrød
100 g chokolade, høvlet
1 1/2 dl tyttebærsyltetøj eller rå tyttebær, rørt med sukker
3 dl piskefløde
vanilje
Revet rugbrød og høvlet chokolade blandes og lægges lagvis med flødeskum, der er smagt til med sukker, vanilje og tyttebær. Øverst og underst rugbrødslaget, der pyntes med lidt chokolade.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.