Til sådan en middag er en stegt dyreryg, serveret med brune og hvide kartofler, vildtsauce, gelé og en frugtsalat, aldeles egnet.
Vildtkød er magert og velsmagende kød, der før stegning spækkes med fersk eller røget spæk efter smag.
Opskriften, der er fra 1952 af Kirsten Hüttemeier, rækker til 6-8 personer.
DYRERYG, STEGT
2 kg dyreryg
røget eller fersk spæk
smeltet smør eller margarine
1 dl salatolie
fløde
salt
peber
kulør
gelé
meljævning til saucen
frugtsalat
mayonnaise
citronsaft
småtskårne æbler
fine strimler rå selleri
små rosiner
evt. hakkede nødder
Dyreryggen spækkes med spæk, skåret ud i tynde strimler. Der stikkes et lille hul med en kniv og spækket stikkes igennem. Skiverne kan også bare lægges løst på ryggen. Der anbringes lidt smør eller margarineklatter direkte på kødet eller det pensles med olie. Kødet sættes på risten i en hed ovn for at brunes og så snart det er brunt, overhældes det med kogende fløde, der er tilsat lidt salt, sukker og kulør. Kødet småsteger nu i mindst 1 times tid, hvorefter skyen hældes fra. Pensl kødet igen og lad det brune i ovnen medens der laves sauce. Skyen koges op, meljævning kommes på og saucen koger godt igennem. Smag den til med gelé.
Dyreryggen skæres ud ved at fileterne løsnes helt og skæres i mindre stykker, som lægges tilbage på rygbenet, klar til servering.
Servér dyreryg, stegt med spæk med brune og hvide kartofler, vildtsauce og gelé og en frugtsalat bestående af en mayonnaise, smagt til med citron, tilsat småtskårne æbler, fine strimler rå selleri, små rosiner og evt. hakkede nødder.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.