fredag

KOTELETTER I VILDTSAUCE

Svinekoteletter er og har sådan set altid været  taknemmelige i køkkenet, idet de er anvendelig på så uendelig mange måder med så meget forskelligt tilbehør og samtidig er koteletter nemme at få møre.

Stegt på en pande eller stegt i ovnen som ovnret, koteletter er dejlige. Tilbehør som kartofler, mos,  ris, spaghetti eller grøntsager, - alt sammen klæder det en god svinekotelet.

Koteletter i vildtsauce hører til ovnretterne, garneret med æbler og svesker og serveret med rødkålssalat og kogte kartofler, er dette både en hverdagsret og en gæsteret.

Opskrift : Tørsleffs Den Røde Kogebog, der udkom første gang i 1939


KOTELETTTER I VILDTSAUCE

4 store eller 8 små svinekoteletter
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
75 g margarine

vildtsauce

25 g margarine
2-3 spsk. hvedemel
2 dl suppe
2 dl fløde
kulør
salt
1/4 tsk. paprika
1 spsk. ribssaft
1 spsk. ribsgelé
evt. 4-8 skiver røget bacon

Koteletterne bankes let, pudres med krydret mel og brunes hurtigt på begge sider i brusende margarine. Koteletterne lægges i et ildfast, smørsmurt fad.
Pandefedtet afbages med melet, spædes med suppe og fløde og smages til med salt, paprika, saft og gelé. Saucen farves lysebrun med kulør og hældes over koteletterne. Fadet dækkes med strimler af bacon og stilles i ovnen, utildækket 1/2 time ved 200 grader.

Serveres med halve æbler og udblødte svesker, rå rødkålssalat og kogte eller franske kartofler.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.