fredag

KOKKENS SULEKÅL

Hvor er det altså utrolig morsomt at rode i de mange mange, gamle opskrifter, der er i årenes løb er samlet sammen. Ikke alt er brugbart, men meget kan sagtens gøre sig i dag, måske skal der blot en lille korrektion til.

Som nu denne gamle kålret fra dengang krigen endnu var til i Danmark, Kokkens Sulekål, lanceret af datidens mesterkok Richardt Oest-Larsen. Den kunne såmænd godt være stammoder til moderne tiders simreretter med kål.
 
1944

En herlig simreret med gode grøntsager, dejlig på en kold dag, når familien er bænket omkring middagsbordet. En god og velsmagende måde at få nogle grøntsager på.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1944  (Han påstår, at retten kan serveres selv til kræsne mandfolk)
 
1944

KOKKENS SULEKÅL

1 hvidkålshoved, skåret i tykke skiver
mindst 6 store løg, skåret i skiver
en stilk timian
3 gulerødder, skåret i tykke skiver

skiver af letsaltet flæsk efter behag
lidt vand
lidt kartoffelskiver
salt
peber

Kom den skiveskårne kål, løgskiverne, timian, gulerodsskiverne og de letsaltede flæskeskiver i en gryde. Hæld lidt vand ved, men ikke mere, end det næsten er dampet væk, når retten er færdig. Læg låg på og når det er kommet godt i kog, lad det da simre for svag varme til det hele er ekstra mørt. Smag til med salt og peber. Når kålen er halvmør, kommes kartoffelskiverne ved.

Servér kokkens sulekål i et dybt fad.

Velbekomme

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.