Retten er godt krydret med paprika, tilsat kartofler, tomat og gulerødder. Til sidst smagt til med lidt vin.
Ungarsk gullasch spises med spejlede æg, engelsk sauce og tomatketchup.
Kan snildt laves færdig tidligere på dagen og blot varmes godt op, når den skal serveres. Bestemt værdig som gæstemad.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952. Portionen rækker til 4 personer.
UNGARSK GULLASCH
1/2 kg oksekød fra mellembov, yderlår eller inderlår
4 skiver røget spæk, skåret i strimler
8 hele små løg
salt
peber paprika
3-4 spsk. smør eller margarine
4 rå kartofler, skåret i skiver
tomatpuré
3-4 dl kogende suppe eller vand
3-4 gulerødder, skåret i skiver
hakket persille
lidt vin
Kødet skæres i terninger på ca. 2 cm størrelse og brunes i det varme fedtstof sammen med de hele, pillede løg og spækstrimlerne. Salt, peber og paprika drysses over og kartoffelskiver, gulerodsskiver, tomatpuré og suppe tilsættes. Det hele småsimrer under låg til kødet er ordentlig mørt i godt 1 time. Kartoflerne jævner retten, som smages til med vin og kulør.
Servér ungarsk gullasch, overdrysset med hakket persille, spejlede æg, engelsk sauce og ketchup til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.