lørdag

UNGARSK GULLASCH

En rigtig dejlig gryderet, der virkelig smager af noget, er denne ungarsk gullasch i Hüttemeiers fordanskede udgave, lavet på oksekød, der endelig skal være godt mørt. En rigtig herlig snurreret at hygge sig med inden døre.

Retten er godt krydret med paprika, tilsat kartofler, tomat og gulerødder. Til sidst smagt til med lidt vin.
Ungarsk gullasch spises med spejlede æg, engelsk sauce og tomatketchup.

Kan snildt laves færdig tidligere på dagen og blot varmes godt op, når den skal serveres. Bestemt værdig som gæstemad.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952. Portionen rækker til 4 personer.


UNGARSK GULLASCH

1/2 kg oksekød fra mellembov, yderlår eller inderlår
4 skiver røget spæk, skåret i strimler
8 hele små løg
salt
peber paprika
3-4 spsk. smør eller margarine
4 rå kartofler, skåret i skiver
tomatpuré
3-4 dl kogende suppe eller vand
3-4 gulerødder, skåret i skiver
hakket persille
lidt vin

Kødet skæres i terninger på ca. 2 cm størrelse og brunes i det varme fedtstof sammen med de hele, pillede løg og spækstrimlerne. Salt, peber og paprika drysses over og kartoffelskiver, gulerodsskiver, tomatpuré og suppe tilsættes. Det hele småsimrer under låg til kødet er ordentlig mørt i godt 1 time. Kartoflerne jævner retten, som smages til med vin og kulør.

Servér ungarsk gullasch, overdrysset med hakket persille, spejlede æg, engelsk sauce og ketchup til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.