På en kødløs dag anbefales dette dejlige porrefad med ris, porrer og karrysovs. Det er en nem og hurtig ret, som ikke ligger særlig tungt. Det kan der rådes bod på senere på aftenen, hvor en kande varm te og smurte snitter med ost og pølse, råder bod på det.
Vintertid er hyggetid, så vi kan næsten ikke få for mange aftener, hvor hyggen er i højsædet med benene op og mormors slumretæppe over. Her vil te og snitter være velkomne.
Opskrift Ellen Holme 1962
BLOMKÅLSFAD MED RIS OG PORRER
4 porrer
ca. 1 1/2 dl vand
ca. 30 g margarine
1 blomkålshoved
3 dl ris (til løskogning)
1/2 liter vand
1 tsk. salt
1 portion karrysovs
margarine
Porrerne skylles godt for sand, skæres midt igennem og skylles atter. De dampes møre i vand og margarine på 25-30 minutter. Blomkålen koges hel i vand, tilsat lidt salt. Risene kommes i kogende vand med salt og koges i 12 minutter under tætsluttende låg og står 12 minutter med låget på fra komfuret.
Af grøntsagsvand, bouillonterning og karry laves en karrysovs, der jævnes og koges igennem og serveres til.
Risene lægges i bunden af et rundt fad med blomkålen i midten. Har man lidt ærter og gulerødder, pyntes yderligere med dem. Både for smagen og for farvernes skyld.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.