Det er forholdsvis hurtig mad, når først risene er kogt som løskogte ris. Det kan faktisk gøres dagen forinden, hvorefter det blot er at tilsætte de rengjorte champignons, sammen med skinketern.
Opskriften rækker til 4 personer.
Opskrift : Ellen Holme 1962
SVAMPE-RISOTTO
5 dl vand
1 tsk. salt
3 dl lange, slanke ris
350-500 g champignons
40 g margarine
100 g kogt, røget skinke
1 tsk. kinesisk Soya
salt
peber
Risene koges som løskogte ris (løse ris). Champignonerne rengøres, skæres i skiver og koges i margarinen i 10-15 minutter. De vendes i risene sammen med terninger af kogt, røget skinke.
Risottoen smages til med kinesisk Soya, salt og peber. Den skal være let og luftig og det kan være nødvendigt at tilsætte 1-2 dl vand.
Servér svampe-risotto med grøn salat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.