Desuden har det været brugt, at drikke kaffe med æbleskiver til om middagen på juleaftensdag og på nytårsaftensdag. Det af hensyn til at have appetit til aftensmåltidet.
Sønderjyderne foretrækker at spise æbleskiver på denne måde, fyldt med kogte svesker. Æbleskiverne serveres til kaffen, drysset med flormelis.
Æbleskiverne bages af en gærdej med smag af kardemomme.
Kilde/opskrift : Inge Adriansen
SØNDERJYSKE ÆBLESKIVER MED SVESKER
dej
2 1/2 dl mælk
3 æg
200 g mel
175 g smør
15 g gær
20 g sukker
1/2 tsk. kardemomme
fyld
300 g stenfri svesker
pynt
50 g flormelis
Mælken lunes til 30 grader og heri opløses gæren. Æggene deles i blommer og hvider. Æggeblommerne røres med sukkeret til en tyk, hvid æggesnaps. Mel, mælk og kardemomme tilsættes under grundig omrøring. Smelt 1/3 af smørret og kom det i dejen, hvorefter de stiftpiskede hvider forsigtigt blandes i.
Dejen sættes til hævning et lunt sted i 20 minutter. Imedens udblødes sveskerne, som gives et opkog.
Bag æbleskiverne ved at komme lidt fedtstof i alle hullerne på den godt varme æbleskivepande. Kom lidt dej og en sveske i. Når dejen er ved at danne skorpe i bunden, hældes lidt mere dej på og æbleskiverne vendes.
Servér sønderjyske æbleskiver med svesker og drysset med flormelis.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.