Der anvendes oksefilet, tyksteg eller inderlår i retten, der smager fantastisk, serveret med fransk smør, pommes frites eller pommes sautes, grønne bønner eller andre af årstidens grøntsager.
Saucen (fransk smør) kan tilberedes allerede om formiddagen og stilles koldt til den skal bruges.
Opskrift : Birte Olufsen 1962 Rækker til 4 personer.
MINUT-BØF
1 1/2 pund oksefilet, tyksteg eller inderlår
salt
peber
lidt olie til stegning
fransk smør
ca. 100 g smør
ca. 100 g margarine
sennep
engelsk sauce
peber
hakket persille
Kødet, der er skåret i tynde skiver, bankes fladt og der krydres med salt og peber. Ristes på en glohed pande i en smule olie. Pas på kødet ikke bliver for gennemstegt, da det så bliver tørt og kedeligt.
Til fransk smør røres blødt smør og margarine sammen til det er hvidt. Smag til med sennep, engelsk sauce, peber og hakket persille. Rul det i pergamentpapir (film), stil det koldt, så smørret er let at skære pænt ud, når det skal på bordet.
Servér de dejlige bøffer på et fad med en citronskive på hver, hvorpå en god skive af smørret er anbragt. Pommes frites eller pommes sautes lægges på fadet sammen med bønner eller andre grøntsager.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.