Salaten bliver ekstra fin og lækker, pyntet med mandelfileter. En herlig følgesvend, også til vildtretter.
Opskrift : Ellen Holme 1965
MANDARINSALAT
7-8 blade husblas
2 spsk. mayonnaise
1 dåse henkogt mandarin og ananas (ca. 300 g)
2 appelsiner
10 mandler
1/8 liter piskefløde
Hvis salaten laves i god tid, bruges kun 7 blade husblas. De sættes i blød i 10 minutter og smeltes. Mayonnaisen piskes med 1 dl saft fra dåsen. Appelsinerne skrælles i tynde spiraler. De pilles og stykkerne klippes i trekanter (hvis appelsinerne er store, pilles kun den ene). Fløden piskes stiv. Husblasen blandes i mayonnaisen. Når denne er ved at stivne, vendes flødeskummet i. Ananasringene klippes i små stykker og mandariner, ananas og appelsiner vendes i salaten, der sættes som toppe på et fad og pyntes med appelsinspiraler og gerne mandelfileter.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.