torsdag

MANDARINSALAT

Spændende tilbehør til mortensanden på søndag. Hvis man har lyst til at prøve noget andet end den traditionelle rødkål til, er denne mandarinsalat med mandariner og ananas forrygende til andestegen. Den går også fint, hånd i hånd ,med de brunede kartofler.

Salaten bliver ekstra fin og lækker, pyntet med mandelfileter. En herlig følgesvend, også til vildtretter.

Opskrift : Ellen Holme 1965


MANDARINSALAT

7-8 blade husblas
2 spsk. mayonnaise
1 dåse henkogt mandarin og ananas (ca. 300 g)
2 appelsiner
10 mandler
1/8 liter piskefløde

Hvis salaten laves i god tid, bruges kun 7 blade husblas. De sættes i blød i 10 minutter og smeltes. Mayonnaisen piskes med 1 dl saft fra dåsen. Appelsinerne skrælles i tynde spiraler. De pilles og stykkerne klippes i trekanter (hvis appelsinerne er store, pilles kun den ene). Fløden piskes stiv. Husblasen blandes i mayonnaisen. Når denne er ved at stivne, vendes flødeskummet i. Ananasringene klippes i små stykker og mandariner, ananas og appelsiner vendes i salaten, der sættes som toppe på et fad og pyntes med appelsinspiraler og gerne mandelfileter.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.