Der er kun en god måned til jul og i den kommende tid gælder det altså om, at tilrettelægge hverdagen så praktisk som muligt, da juleforberedelserne er mange i de enkelte hjem.
Ovnretter og gryderetter er ofte også praktiske og kan der serveres direkte fra gryden, kan vi også spare på opvasken. Her er de løse ris kogt med i fadet.
Fru Jørgensens koteletter i fad er en virkelig dejlig og velsmagende ret, består af koteletter uden ben, lagt på et lag af løse ris i fadet og overhældt med en champignonsauce. Retten gør sig færdig i ovnen på 40 minutter, som kan bruges på noget andet.
Opskrift : Tørsleffs Den Røde Kogebog, der udkom første gang i 1932
FRU JØRGENSENS KOTELETTER I FAD
8 små koteletter uden ben
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1/4 tsk. muskat
75 g margarine
1 dl suppe
1 dl fløde
175 g ris
1/4 liter suppe
champignonsauce
50 g margarine
125 g champignons
2 spsk. hvedemel
1/4 liter fløde
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Koteletterne bankes let, pudres med krydret mel og brunes hurtigt på begge sider i margarine. Pandefedtet koges ind med suppe og fløde til skysauce. Risene lægges rå i et smørsmurt ildfast fad og overhældes med kogende suppe. Koteletterne anbringes på risene. Skysaucen hældes over. De rensede champignoner svitses i margarine til de falder sammen, afbages med melet, spædes med fløden og smages til.
Retten dækkes med champignonsaucen og derover låg eller folie.
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Servér direkte fra ovnen.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.