Sidst i 50erne / først i 60erne var svinekød husmoderens foretrukne valg til middagen. Dengang gjorde De Danske Slagterier også en stor indsats for svinekødet i form af kampagner (Gris på Gaflen), som skulle vise husmoderen, hvordan man fik noget ud af kødet med rimelig kort tilberedningstid.
Kalvekød var mindre brugt, - i hvert fald ikke som hverdagsmad. Det var adskilligt dyrere end svinekød, men som gæstemad og søndagsmiddag bestod kalvekødet sin prøve.
Fadfricandeau, en vidunderlig ret med kalveinderlår og røget spæk, smagt til med sherry, er en fin gæste- og søndagsmiddag fra tiden dengang.
Opskrift : Til 4 personer af Ellen Holme 1962
FADFRICANDEAU
600 - 750 g kalveinderlår
2 skiver røget spæk (ca. 60 g)
25 g margarine
salt
peber
1 dl fløde
3 dl vand
kulør
3 1/2 spsk. mel
2 spsk. sherry
2 spsk. vand
1/2 tsk. kinesisk Soya
Kødet gøres i stand og skæres i skiver, der bankes meget flade, rulles, belægges med en strimmel spæk og ombindes med bomuldsgarn. Rullerne brunes godt i margarinen, salt og peber drysses over, fløde, vand og lidt kulør spædes ved og rullerne småsteger ca. 20 minutter ved svag varme.
Melet rystes til jævning med sherry, vand og kinesisk Soya. Jævningen piskes i og retten steger yderligere 10 minutter. Smages til med salt og peber.
Rullerne pilles fri for snor og anrettes i et varmt ildfast fad.
Servér fadfricandeau evt. i en rand af kartoffelmos eller omringet af brunede kartofler. Grøn salat eller råkostsalat passer til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.