Tilbehøret er individuelt. Nogle foretrækker sky og løgringe, andre asier og igen andre italiensk salat eller græsker.
Rullepølsen kan sagtens laves i forvejen og fryses ned, kogt eller ukogt.
Opskriften er en ældre Kirsten Hüttemeier opskrift.
RULLEPØLSE FRA HERREGÅRDEN
1 slag fra grisen
ca. 350 g magert flæskekød, skåret i tynde skiver
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. tørret timian
1/2 tsk. sukker
1 spsk. finthakket rå løg
1 tsk. groftknust sort peber
Det magre kød skæres i tynde strimler, blandes med krydderierne, det blandes godt med hænderne og trækker på et koldt sted et par timer.
Slaget gnides med 1 spsk. salt, derefter lægges det magre kød på sammen med de krydderier, det har trukket med. Slaget rulles stramt sammen og syes eller snøres med bomuldsgarn. Rullepølsen kan nu fryses eller kommes i kogende vand med 2 laurbærblade, 3 hele nelliker og 3-4 hele peberkorn. Småkoger under låg i ca. 2 timer, alt efter størrelse.
Tages op af vandet og afsvales under pres på et fad eller i en rullepølsepresse.
Kan evt. halveres og fryses.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Og Søster Hanne syr og syr.
Hun siger, Julen er saa dyr,
hver Gang hun Grisen ryster.
Til Faer hun har en Pibesnor
af Perler, og til Bedstemoer
hun hækler paa en Trøster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.