Der bages tynde pandekager af ganske almindelig pandekagedej. Til fyldet lægges et tykt lag æblemos, drysset med kanel mellem hver tredje pandekage.
Før servering sættes pandekages kagen i ovnen ved svag varme et øjeblik, for at glasuren bliver tilpas , før kagen sættes på bordet. Sikkert til stor fryd for de omkringsiddende.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
GAMMELDAGS PANDEKAGE KAGE
dej
4 æggeblommer
2 æggehvider
2 dl fløde
2 dl mælk
1 dl smeltet smør
lidt hvedemel
Pisk alle ingredienserne sammen til en pandekagedej. Kom lidt margarine på panden og bag fine, tynde pandekager, men kun på den ene side. Pandekagerne stables på et fad, der kan tåle at komme i ovnen og for hver tredje pandekage lægges et tykt lag æblemos, som drysses med kanel. Kagen stryges med hårdtpisket æggehvide og sukker og stilles i ovnen for svag varme til glasuren er færdig.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.