Karry-gullasch er en sådan hverdagsret, tillavet af svinekød, løg og karry, hvor det får lov at småsnurre mørt under låg. Fløde gør saucen ekstra lækker og som tilbehør, serveres en kartoffelmos eller ris til.
Hvis vi er praktiske, laves der til to dage. Der er faktisk ikke noget dejligere, end når der er varmemad næste dag. Den ene dag kan vi jo servere kartoffelmos og den næste ris til.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
KARRY-GULLASCH
1 1/2 pund svinekød (gerne nakkekød)
løg
Suppe eller vand (det skal kun knap dække)
fløde
salt
peber
til pynt
små kogte løg
spansk peber
flåede tomater
hårdkogte æg, hakket
Svinekødet skæres i ikke for tykke strimler og brunes i en gryde sammen med groft hakkede løg, karry og salt. Dæk kødet med væde, suppe eller vand. Lad retten snurre til kødet mødet er mørt. Tag kødet op og kog suppen ind, jævn ganske let og legér med lidt fløde.
Pynt med små kogte løg, spansk peber i strimler, flåede tomater og hakket, hårdkogt æg.
Servér karry-gullasch med kartoffelmos eller ris til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.