Stribet okse serveres med små persilledryssede kartofler eller franske kartofler og sauce til.
Opskrift : Ellen Holme 1965
STRIBET OKSE
3/4 kg okseinderlår
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1/4 tsk. allehånde
4 hele nelliker
50 g margarine
4 dl vand
4 spsk. mel
6 syltede skalotteløg eller 1 agurk
pynt
1 stk. peberrod
6 spsk. gelé
6 spsk. finthakket asie eller agurk
1 hårdkogt æg
Kødet gnides med krydderierne og brunes i margarinen. Kogende vand skænkes ved og kødet steges under låg ved lille blus 1 - 1 1/2 time, alt efter hvor velhængt kødet er. Kødet tages op og holdes varmt.
Melet rystes til jævning med 3 spsk. vand og piskes i den kogende sky. Løgene hakkes og tilsættes, saucen koges 10 minutter og smages til.
Kødet skæres i skiver på tværs af muskeltrådene og lægges taglagt på et varmt fad. Langs midten af skiverne lægges en stribe høvlet peberrod. På den ene side af peberroden lægges en stribe grofthakket gelé og en stribe æggeblomme (gnedet gennem en sigte). På den anden side lægges finthakket asie og finthakket hårdkogt æggehvide.
Stribet okse serveres med små persilledryssede kartofler og sauce. Franske kartofler passer også til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.