fredag

STRIBET OKSE

Flot og lækker gæstemiddag fra 60'erne af okseinderlår. Retten er krydret med allehånde og nellike og garneret med høvlet peberrod, grofthakkede gele, pureret æggeblomme, finthakket asie og finthakket hårdkogt æggehvide.

Stribet okse serveres med små persilledryssede kartofler eller franske kartofler og sauce til.

Opskrift : Ellen Holme 1965
 

STRIBET OKSE

3/4 kg okseinderlår
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1/4 tsk. allehånde
4 hele nelliker
50 g margarine
4 dl vand
4 spsk. mel
6 syltede skalotteløg eller 1 agurk

pynt

1 stk. peberrod
6 spsk. gelé
6 spsk. finthakket asie eller agurk
1 hårdkogt æg

Kødet gnides med krydderierne og brunes i margarinen. Kogende vand skænkes ved og kødet steges under låg ved lille blus 1 - 1 1/2 time, alt efter hvor velhængt kødet er. Kødet tages op og holdes varmt.
Melet rystes til jævning med 3 spsk. vand og piskes i den kogende sky. Løgene hakkes og tilsættes, saucen koges 10 minutter og smages til.
Kødet skæres i skiver på tværs af muskeltrådene og lægges taglagt på et varmt fad. Langs midten af skiverne lægges en stribe høvlet peberrod. På den ene side af peberroden lægges en stribe grofthakket gelé og en stribe æggeblomme (gnedet gennem en sigte). På den anden side lægges finthakket asie og finthakket hårdkogt æggehvide.

Stribet okse serveres med små persilledryssede kartofler og sauce. Franske kartofler passer også til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad 

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.