Hollandsk biksemad er en ganske dejlig og nærende hverdagsret. Ganske vist kan den ikke laves færdig på fem minutter, men vi kan ha' besværet overstået i god tid og blot sætte det ildfaste fad i ovnen en times tid før der skal spises.
Til hollandsk biksemad anvendes hakket oksekød, løg, gulerødder og hvidkål, så familien bliver rigeligt tilgodeset med grønt i denne velsmagende ret fra 50erne.
Oksekødet kan hakkes i kødmaskinen eller vi kan købe det færdighakket. Det sidste mere i tråd med vor tid.
Opskrift Girly Skodshøj 1956
HOLLANDSK BIKSEMAD
250 g oksesmåkød
2 store løg
2 gulerødder
1/2 hvidkålshoved
1 kop vand
salt
peber
paprika
margarine til stegning
Kødet males gennem kødmaskinen eller købes færdighakket, brunes i fedtstof sammen med de hakkede løg og gulerødder i skiver. Når det er gyldent, men ikke for mørkt, lægges det lagvis med fintsnittet hvidkål i et smurt ildfast fad og krydderierne drysses imellem.
Panden koges af og der hældes i alt 1 kop vand, iberegnet afkoget fra panden over retten.
Lad det hele stå og småsnurre i ca. 1 time til kålen er mør.
Servér hollandsk biksemad, direkte fra gryden.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.