tirsdag

HOLLANDSK BIKSEMAD

Hollandsk biksemad er en ganske dejlig og nærende hverdagsret. Ganske vist kan den ikke laves færdig på fem minutter, men vi kan ha' besværet overstået i god tid og blot sætte det ildfaste fad i ovnen en times tid før der skal spises.

Til hollandsk biksemad anvendes hakket oksekød, løg, gulerødder og hvidkål, så familien bliver rigeligt tilgodeset med grønt i denne velsmagende ret fra 50erne.

Oksekødet kan hakkes i kødmaskinen eller vi kan købe det færdighakket. Det sidste mere i tråd med vor tid.

Opskrift Girly Skodshøj 1956

HOLLANDSK BIKSEMAD

250 g oksesmåkød
2 store løg
2 gulerødder
1/2 hvidkålshoved
1 kop vand
salt
peber
paprika
margarine til stegning

Kødet males gennem kødmaskinen eller købes færdighakket, brunes i fedtstof sammen med de hakkede løg og gulerødder i skiver. Når det er gyldent, men ikke for mørkt, lægges det lagvis med fintsnittet hvidkål i et smurt ildfast fad og krydderierne drysses imellem.
Panden koges af og der hældes i alt 1 kop vand, iberegnet afkoget fra panden over retten.
Lad det hele stå og småsnurre i ca. 1 time til kålen er mør.

Servér hollandsk biksemad, direkte fra gryden.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.