Æblebuddingen pyntes med klatter af flødeskum og serveres med vaniljecremesauce.
Buddingen laves med fordel dagen før og sættes koldt.
Dekorativ dessert at servere for familien. Der er lidt hvidvin i sukkerlagen, næppe mere end børn kan spise med, - i hvert fald de større
Opskriften rækker til 6 personer.
Opskrift : Ingeborg Møller 1931
RØD ÆBLEBUDDING
1 3/4 liter rensede og småtskårne æbler
skal og saft af en usprøjtet citron
sukker efter behag
2 dl hvidvin
3 dl vand
12-15 blade rød husblas (dersom rød husblas ikke fås, anvendes rød frugtfarve)
nogle dråber rød frugtfarve, hvis rød husblas ikke kan skaffes
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i små stykker.
150 g sukker koges til sirup med vandet samt rød frugtfarve. Heri dampes æblerne til de er møre. De må ikke koge til mos. Citronskallen får et opkog mellem æblerne og husblasen, som har stået i blød i koldt vand i 10 minutter. Husblasen smeltes i æblemassen, som yderligere smages til med sukker og vin. Når massen er kold, hældes den i en skyllet, sukkerstrøet form og stivnes et koldt sted.
Løsn buddingens øverste kant fra formen med en spids kniv og vend æblebuddingen ud på et rundt fad.
Servér rød æblebudding, pyntet med flødeskum og vaniljecreme sovs til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.